Actie: Invaliden-bus Roemenië

7 juli 2021

Wij zagen steeds meer, door het vele jaren hulpverlenen aan de meest behoeftige mensen: weduw(nar)en, wezen, straatkinderen en zigeunerkinderen enz., dat met name gehandicapte kinderen en volwassenen totaal aan hun lot werden en worden overgelaten. Zij ontvangen geen hulp van gemeenten of regering.

Na veel overleg met onze groep in Roemenië is er een idee ontstaan om een soort gehandicaptenzorg op te richten. Een van onze contactpersonen, dhr. Sandu, heeft deze zorg op zich genomen. Hij doet dit werk al geruime tijd met veel passie voor deze doelgroep.

Ruim 6 jaar geleden hebben wij als stichting een rolstoelbus gekocht om deze invalidemensen te kunnen vervoeren naar o.a. ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Ook worden voor deze arme gehandicapte mensen dagjes-uit geregeld, o.a. naar de bergen. Dit zijn mensen die totaal geïsoleerd leven. De meesten van hen hadden voor die tijd nog nooit een uitstapje meegemaakt. Deze invalide-bus heeft meer dan 600.000km gereden, altijd over slechte en onbegaanbare wegen in modderdorpjes en op bergwegen. De bus is totaal óp gereden.

Na een diagnose is gebleken dat de kosten om de bus weer veilig en betrouwbaar te maken zo hoog zijn dat wij als stichting genoodzaakt werden om op zoek te gaan naar een betere, veilige bus, zodat dit prachtig werk voortgezet kan worden.

We hebben inmiddels zo’n vervangende bus gevonden en aangeschaft: kosten € 12.000. Voor onze stichting is dit zeer veel geld. Maar ook wij zien de noodzaak in voor zo’n invalide-bus.

Daarom doen wij vrijmoedig dit beroep op u: Helpt u ons mee om dit bedrag bij elkaar te krijgen zodat dit werk door kan gaan? Zo ja, klik dan hieronder op de knop DONEER en lees hoe u ons hierin (weer) kunt ondersteunen. Zet in de omschrijving van uw donatie: Invalide-bus, dan komt uw gift zeker op de juiste plek terecht. Bij voorbaat onze (en natuurlijk ook van alle betrokkenen in Roemenië) hartelijke dank!

Doneer

Wilt u ook dit soort projecten financieel mede-ondersteunen
(eenmalig of structureel),
klik dan op de knop Doneer
en lees daar hoe u dit kunt doen (evt. o.v.v. ‘Bepaald project’).
Onze hartelijke dank,
ook namens de hulpverleners daar ter plekke.

Wij houden u op de hoogte van het verloop van deze actie.

Sandu en zijn vrouw Viorica
Top
Alle rechten voorbehouden © 2001-2022 Kleine Kracht. Edida.nl.