Arme, eenzame, alleenstaande vrouw geholpen

26 februari 2021

Lees hieronder over de nieuwe hulpvraag van de Rabbijn voor een schrijnende situatie in Cernăuți, Oekraïne

Tijdens het vieren van de Sabbat en het uitdelen van levensmiddelen aan de allerarmsten hoorde ik een verdrietig verhaal van een bekende die ons regelmatig bezoekt.

Het ging om een arme, eenzame mevrouw van 75 jaar, die helemaal alleen woont in een klein huisje.

Daarom ben ik op bezoek gegaan bij deze mevrouw; heb haar situatie bekeken en met haar gesproken. Zij vertelde het volgende:

Ik ben een arme joodse vrouw van 75 jaar.
Ik ben ziek en lig al 7 jaar op bed en kan het huis niet verlaten.

Mijn man is door ziekte overleden. Ik heb nog een broer en zus in Israël, maar die willen geen contact met mij.
Ik krijg een klein pensioen waar ik niet van rond kan komen. Mijn moeder is 45 jaar geleden overleden; mijn grootvader en grootmoeder zijn vermoord door de nazi’s in de concentratiekampen.

Toen ik haar vroeg: “Wat kunnen wij voor je doen?”, zei ze met een glimlach: “Ik zie en hoor nog, en heb af en toe wat te eten, alleen de vreselijke kou maakt het leven zo moeilijk; en omdat ik altijd in bed lig, moet er regelmatig gewassen worden, maar de wasmachine is stuk.”

Na afscheid genomen te hebben, heb ik (lees: de Rabbijn) weer contact opgenomen met Stichting Kleine Kracht en gevraagd of deze arme mevrouw zou kunnen worden geholpen.

Een paar dagen later kreeg ik informatie dat het goed was, en dat ik een lijstje moest maken met de kosten. Dat heb ik gedaan: het gaat om een wasmachine, een elektrische deken, en een olieradiator. De totale kosten zijn 600 euro.
Nog diezelfde avond heeft Stichting Kleine Kracht het geld overgemaakt. Meteen de volgende dag heb ik de spullen aangeschaft en bij deze mevrouw afgeleverd.
Wat een groot wonder voor deze mevrouw. Ze kan het nog steeds niet geloven dat andere mensen om haar geven en hebben geholpen.

Dankzij deze elektrische deken en de olieradiator zal ze aangenamer kunnen leven. Ook de nieuwe wasmachine is een groot geschenk.

Daarom wil ik jullie/u bedanken – ook namens deze arme vrouw – voor de onmisbare hulp voor deze arme mensen,

Met veel respect Rabbijn A, Cernăuți.

Note van Stichting Kleine Kracht:
De woning is voorzien van elektriciteit. Wij zullen daar waar nodig is deze mevrouw blijven ondersteunen in haar dagelijkse levensbehoefte.

Top
Inzamelpunt
Onyxstraat t.o. de puinbreker
7554 TP Hengelo (Ov)
Open per 21 juni 2021
Contact

info@kleinekracht.nl

Stichting Kleine Kracht

RSIN/Fiscaal-nummer: 812933758 KVK-nummer: 08105669

Verantwoording

Alle rechten voorbehouden © 2001-2021 Kleine Kracht. Edida.nl.