Bouwproject Doucheruimte Band

26 september 2019

In onze nieuwsbrief van april 2019 kon u lezen dat Fleur, onze jongste medewerkster, de wens uitsprak om in het zigeunerdorpje Band ‘mobiele’ douches te installeren. Voornaamste reden om dit te realiseren is, dat de kinderen van dit dorp ‘schoon genoeg’ kunnen zijn om toegelaten te worden op de plaatselijke school, zodat zij met een gedegen schoolopleiding meer kans hebben op een betere toekomst.

Met die wens is Stichting Kleine Kracht in Nederland weer aan de slag gegaan: fondsen werven, tekeningen maken, materialen bestellen enz. Toen er zicht was op voldoende giften is dit meest recente bouwproject van start gegaan. Inmiddels zijn we al zo ver, dat het niet ‘mobiele’ douches worden, maar een heus permanent douchegebouw, met aparte ruimtes voor vrouwen/meisjes en mannen/jongens; alsook toiletruimtes.

Er wordt momenteel heel hard aan dit nieuwe gebouw gewerkt door enthousiaste, plaatselijke vrijwilligers: jong en oud, mannen en vrouwen – onder leiding van de Roemeense Stichting Activa, aldaar.

Men hoopt het gebouw nog deze maand af te krijgen, zodat de kinderen ook dit schooljaar nog kunnen beginnen.

We houden u natuurlijk verder op de hoogte van dit bouwproject, dat alleen tot stand kan komen, door de giften van u.
Namens de bevolking van dit zigeunerdorpje Band, de plaatselijke Roemeense hulpstichting, en natuurlijk Stichting Kleine Kracht daarvoor hartelijk dank!

Video: Bouw

Klik op de knop hierboven om een filmpje te bekijken van de vordering van de bouw.

Top
Alle rechten voorbehouden © 2001-2022 Kleine Kracht. Edida.nl.