Een vergeten groep mensen

2 februari 2015

Voor de tweede wereldoorlog woonden er zo’n 750.000 Joden in Roemenië, vooral in het oosten en noordoosten. Tijdens deze oorlog zijn meer dan de helft van hen gedeporteerd naar concentratiekampen in Transnistria. Velen werden op een verschrikkelijke manier uitgehongerd en vermoord. Eén groep, die deze verschrikkingen heeft overleefd, is terug gegaan naar Roemenië, waar ze een bestaan hebben opgebouwd. Toen we hiervan hoorden hebben we contact gezocht met de president van een kleinegroep Joden in een grote stad in het noordoosten van Roemenië.

Hij vertelde het volgende:
Alle Joden die nu nog in leven zijn (holocaust-overlevenden) zijn zeer arm en hebben hulp nodig. Van de hoogbejaarde mensen zijn er verschillende blind of ernstig ziek. Anderen liggen de hele dag op bed.
Ze hebben een pensioentje van € 80,= per maand. Omdat er geen contact is met de buitenwereld zijn de mensen zeer eenzaam.

Deze groep Joden heeft dringend hulp nodig en voor stichting Kleine Kracht is het overduidelijk dat deze vergeten en eenzame mensen geholpen moeten worden.
Voor dit nieuwe project willen we zoveel mogelijk geld inzamelen voor levensmiddelen. Ook willen we medicijnen en een dokter bekostigen waar dat nodig is.
Wij hebben een echtpaar bezocht in een kleine flat en het viel ons op dat er alleen een oude bank, een klein tafeltje en twee stoelen stonden. De eerste woorden van de vrouw waren shalom, shalom. Ze straalde toen ze hoorde dat ze hulp kreeg. Bent u ook zo geraakt door dit verhaal en wilt u deze mensen helpen? Maak dan uw gift over onder vermelding van: “De vergeten Joden”.

Namens deze groep mensen alvast hartelijk dank: Shalom, shalom ubraha

Top
Inzamelpunt
Onyxstraat t.o. de puinbreker
7554 TP Hengelo (Ov)
Open per 21 juni 2021
Contact

info@kleinekracht.nl

Stichting Kleine Kracht

RSIN/Fiscaal-nummer: 812933758 KVK-nummer: 08105669

Verantwoording

Alle rechten voorbehouden © 2001-2021 Kleine Kracht. Edida.nl.