Hulp gevraagd voor armlastig gezin in Oekraïne

3 november 2020

Wij vragen uw speciale aandacht voor de volgende noodroep, die wij deze week ontvingen van onze contactpersoon in Oekraïne:

Het betreft een zeer religieuze, Joodse familie, die leeft onder erbarmelijke omstandigheden in Oekraïne. Zo wonen zij in een huisje zonder riolering, zonder gas en zonder water.

Het gezin bestaat uit een moeder, die ziek is, een dochter, een zoon die gehandicapt is, en nog een kleinzoon. De vader is jaren geleden overleden.

Dit gezin krijgt maandelijks wat hulp van de gemeenschap in de vorm van levensmiddelen en hout voor de kachel. Omdat in dit gezin meerdere personen gehandicapt zijn, is het van levensbelang dat er een waterleiding wordt aangelegd, zowel in de keuken als de badkamer, voor de normale dagelijkse hygiëne.

Het enige wat dit gezin heeft is een waterput buiten en vanaf deze put moet alles worden aangelegd; denk daarbij aan: een waterleiding, een waterpomp, een beerput om het water te kunnen afvoeren naast het huis; deze laatste moet worden uitgegraven. Verder is nog nodig: een boiler, kranen, een wasbak, een toilet en een douche.

Via onze contactpersoon hebben we het kostenplaatje voor deze werkzaamheden ontvangen: de totale kosten bedragen 3000 euro.

Wilt u ons helpen om dit bedrag, gezamenlijk, bij elkaar te krijgen? U kunt dit doen door een bedrag te doneren via de gebruikelijke weg, o.v.v.: waterleiding.

Mocht u nog vragen hebben over dit gezin, neem gerust contact met ons op.

Top
Alle rechten voorbehouden © 2001-2022 Kleine Kracht. Edida.nl.