Kersthulp voor een vergeten dorp

1 december 2021

In het dorpje Andriivka, in het district Donetsk – ten noorden van Kramatorsk – woont een aantal zeer arme gezinnen, die vanuit Griekenland tijdens de WO-II waren gedeporteerd naar dit dorpje.

Door de jaren heen zijn deze gezinnen uitgegroeid tot een kleine gemeenschap waar nu ook ongeveer 300 kinderen wonen.

Een aantal van deze, van oorsprong Grieken, is getrouwd met Oekraïners; het is dus een Grieks-Oekraïense gemeenschap, met o.a. een eigen kerk, en een eigen school.

Zij leven vrij geïsoleerd en hebben weinig tot geen contact met andere mensen. Toch hebben zij zich zo, door de jaren heen, weten redden.

Maar nu is ook hier corona ten volle aanwezig, en veel volwassenen en kinderen zijn ernstig ziek en kunnen zichzelf niet meer redden.

De contactpersoon van deze gemeenschap heeft noodgedwongen hulp gezocht bij diverse mensen en instanties, maar tevergeefs. Uiteindelijk is hij bij onze contact­persoon terechtgekomen met zijn smeekbede om hulp.

Deze is daar zelf gaan kijken en wat hij daar aantrof was onbeschrijfelijk: kinderen hebben geen fatsoenlijke kleding en schoenen, er is geen hout voor de kachel en er zijn nauwelijks tot geen levensmiddelen voor deze arme gezinnen. Moeders zijn de wanhoop nabij.

Toen onze contactpersoon daar ter plekke was, maakte hij foto’s die hij, samen met hun trieste verhaal, naar ons opstuurde. Na gedegen inventarisatie en overleg blijkt dat het gaat om zo’n 30 gezinnen die dringend hulp nodig hebben in de vorm van kleding, levensmiddelen en hout voor de komende winter. Onze contactpersoon is inmiddels terug geweest met kleding, voedsel, hout en rugtassen met schoolspullen.

Doneer

Wilt u ook dit soort projecten financieel mede-ondersteunen
(eenmalig of structureel),
klik dan op de knop Doneer
en lees daar hoe u dit kunt doen (evt. o.v.v. ‘Bepaald project’).
Onze hartelijke dank,
ook namens de hulpverleners daar ter plekke.

Top
Alle rechten voorbehouden © 2001-2022 Kleine Kracht. Edida.nl.