Zigeunerdorp Band

1 december 2017

Tijdens ons verblijf in Roemeens-Moldavië in november 2017 hebben we het zigeunerdorp Band bij de grote stad Targu Mures bezocht. Wat we zagen was mensonterend. Zo’n armoede is ongekend. Mensen wonen er in krotten, of nog erger, in tenten gemaakt van plastic. En dan te bedenken dat het hier in de winter 20 tot 30 graden kan vriezen.

Een pastor en zijn vrouw uit de omgeving van dit dorp hebben zich over deze zigeuners ontfermd en willen een gaarkeuken opzetten waar kinderen – waaronder veel weeskinderen – dagelijks een goede maaltijd krijgen.

De kosten voor de gaarkeuken zijn €50,= per dag om 60 kinderen te voeden. We willen de pastor graag helpen omdat hij de financiële middelen niet heeft om de kosten van de gaarkeuken zelf te dragen en vragen dan ook om sponsors en donaties voor dit prachtige project.

De pastor is ook begonnen met het bouwen van kleine huisjes voor de allerarmsten. Het zijn heel eenvoudige huisjes van steen en kosten €700,= .

Helpt u ons?

Eind 2017 en begin 2018  hebben we verschillende acties gehouden om de kinderen  elke dag een goede maaltijd  aan te kunnen bieden. We hebben tot nu toe zoveel financiële reacties gekregen dat de kinderen tot en met mei 2018 verzekerd zijn van een goede maaltijd per dag.

Top
Alle rechten voorbehouden © 2001-2022 Kleine Kracht. Edida.nl.